Læringspakker

Breisundet Matverksted

Følg sjømaten fra akvariene, gjennom utstillingene og inn på kjøkkenbenken. Matverkstedene er forankret i LK20 og utviklet av pedagoger ved Atlanterhavsparken og forskere ved HVO.

Breisundet Matverksted

Breisundet Matverkstet - Norges flotteste skolekjøkken med panoramautsikt til Breisundet og matfatet vårt. Gjennom de ulike matverkstedene får elevene se, smake og lære om sjømaten vår; tilberedning, muligheter og utfordringer. Økt havforståelse og fiskekonsum nås best gjennom gode, selvopplevde sjømaterfaringer. Førskolebarn og småtrinnet må ha med èn voksen pr 4-5 barn.

 

Læringsprogrammene "Hele fisken" , "Seigmenn alle kan spise? " og "Forbrukerinspektørene" er tverrfaglige og vektlegger utforskende arbeidsmetoder i praksis.

FISH&DIP

Varighet: 60 min Ant: 20 stk  Aktuell for: 5 år - Vgs

Populært matverksted for alle! Elevene lager egne torskenuggets som tas med og spises i cafeen.

FISKEKAKEVERKSTED

Varighet: 60 min Ant: 20 stk Aktuell for: 5 år - Vgs

Elevene lærer å lage sine egne fiskekaker som tas med å spises i cafeen.

SEIGMENN ALLE KAN SPISE?
Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6. trinn - Vgs
Tverrfaglig matverksted med fokus på sjømat og innovasjon  
Elevene får være med i deler av produktutviklingsprosessen med å forbedre et produkt ut fra forbrukerbehov, i denne forbindelse seigmannen. Vi har litermål og metermål, men hva måler vi konsistens med? Vi utarbeider en felles målestokk for konsistens som føres i et koordinatsystem. Elevene får lage varianter av geleer med agar (vegansk gelatin).
HELE FISKEN - kan vi smake oss til en (litt) mer bærekraftig fremtid?

Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6. trinn - Vgs

Tverrfaglig matverksted med fokus på sjømat og bærekraft.    

I 2030 vil jordens befolkning nærme seg 8,5 milliarder mennesker og vi får stadig flere munner å mette. Vil der være nok mat til  alle? Kan nøkkelen være at vi lærer oss å utnytte råvarene bedre og er villige til å smake på mer? Vi bruker torsken som bilde på matsvinn og elevene får smake på hele torsken, fra skinn til rogn. Matvalg og -svinn i klassen registreres i regneark og gir et godt bilde på hvor problemene ligger.

FORBRUKERINSPEKTØRENE - Hamburger VS fiskeburger

Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6-10 trinn

Tverrfaglig matverksted med fokus på sjømat og helse.

Vi tar utgangspunkt i kostrådene som sier at vi bør spise mer fisk og mindre rødt, bearbeidet kjøtt og salt. Elevene lager egne fiskekaker som de vurderer mot to industriproduserte varianter ift smak og næringsinnhold. Svarene registreres i regneark og vi snakker om fordelene ved å bytte ut kjøtt med fisk og hjemmelaget fremfor ferdigkjøpt. Avslutningsvis får elevene lage sine egen fiskeburgere med salat og dressing.

Breisundet Matverksted
No items found.
Ta kontakt med Mette Marie om du har spørsmål om denne læringspakken.

Bestill denne læringspakken

Her finner du informasjon om priser, transport, ledige datoer og bookingskjema for denne læringspakken.

Priser

Barnehage og skole t.o.m 10. klasse
65 kr - Vanlig besøk
85 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
95 kr - Matverksted

Videregående skoler t.o.m studenter
65 kr - Vanlig besøk
95 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
105 kr - Matverksted

Transport

Ønsker du et godt tilbud på transport? Ta kontakt med Geir Gjerde i Turistbussen Ålesund på telefon 920 42 411 eller e-post geir@turistbussen.no

Bestillingskjema
Betalingsinformasjon*
Forespørsel er mottatt. Vi tar kontakt!
Oops! Her skjedde det noe feil!