Følg sjømaten fra akvariene, gjennom utstillingene og inn på kjøkkenbenken. Matverkstedene er forankret i LK20 og utviklet av pedagoger ved Atlanterhavsparken og forskere ved HVO.
Breisundet Matverkstet - Norges flotteste skolekjøkken med panoramautsikt til Breisundet og matfatet vårt. Gjennom de ulike matverkstedene får elevene se, smake og lære om sjømaten vår; tilberedning, muligheter og utfordringer. Økt havforståelse og fiskekonsum nås best gjennom gode, selvopplevde sjømaterfaringer. Førskolebarn og småtrinnet må ha med èn voksen pr 4-5 barn.
Læringsprogrammene "Hele fisken" , "Seigmenn alle kan spise? " og "Forbrukerinspektørene" er tverrfaglige og vektlegger utforskende arbeidsmetoder i praksis.
Varighet: 60 min Ant: 20 stk Aktuell for: 5 år - Vgs
Populært matverksted for alle! Elevene lager egne torskenuggets som tas med og spises i cafeen.
Varighet: 60 min Ant: 20 stk Aktuell for: 5 år - Vgs
Elevene lærer å lage sine egne fiskekaker som tas med å spises i cafeen.
Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6. trinn - Vgs
Tverrfaglig matverksted med fokus på sjømat og bærekraft.
I 2030 vil jordens befolkning nærme seg 8,5 milliarder mennesker og vi får stadig flere munner å mette. Vil der være nok mat til alle? Kan nøkkelen være at vi lærer oss å utnytte råvarene bedre og er villige til å smake på mer? Vi bruker torsken som bilde på matsvinn og elevene får smake på hele torsken, fra skinn til rogn. Matvalg og -svinn i klassen registreres i regneark og gir et godt bilde på hvor problemene ligger.
Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6-10 trinn
Tverrfaglig matverksted med fokus på sjømat og helse.
Vi tar utgangspunkt i kostrådene som sier at vi bør spise mer fisk og mindre rødt, bearbeidet kjøtt og salt. Elevene lager egne fiskekaker som de vurderer mot to industriproduserte varianter ift smak og næringsinnhold. Svarene registreres i regneark og vi snakker om fordelene ved å bytte ut kjøtt med fisk og hjemmelaget fremfor ferdigkjøpt. Avslutningsvis får elevene lage sine egen fiskeburgere med salat og dressing.
Her finner du informasjon om priser, transport, ledige datoer og bookingskjema for denne læringspakken.
Barnehage og skole t.o.m 10. klasse
65 kr - Vanlig besøk
85 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
95 kr - Matverksted
Videregående skoler t.o.m studenter
65 kr - Vanlig besøk
95 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
105 kr - Matverksted
Ønsker du et godt tilbud på transport? Ta kontakt med Geir Gjerde i Turistbussen Ålesund på telefon 920 42 411 eller e-post geir@turistbussen.no