No items found.

Selfødsel i Atlanterhavsparken

Selungefødsel sommeren 2019

Natt til 13. juli 2019 ble det født en selunge i Selbukta og Junior har dermed blitt storebror igjen.

Dramatisk start

Fødselen skjedde i vannet denne gangen også, slik som når Junior ble født, noe som kan skje både i fangenskap og i naturen. På grunn av at den ble født i vann, så ble det dessverre slik at mamma Nele, ikke fant igjen ungen sin. Hun klarer ikke å kjenne igjen lukten av den og ungen blir dermed "forlatt" alene på stranden. Dette skjedde også med Junior. Men vi har heldigvis dyktige ansatte med mye kunnskap som nå følger selungen tett, så den vil nok klare seg hos oss uansett. I tillegg har vi jo Einar, som sel-ansvarlig måtte han trå til i fjor når junior fikk en tøff start. Det endte meget godt.

Selungen blir både matet og veid, i tillegg til kos, og er tung og fin og i godt hold. Den ligger ofte oppe på stranden og er lett synlig for publikum. Det kan virke litt dramatisk å se til, slik er det også ute i naturen når en selunge blir forlatt. Men vi har full kontroll og følger den tett, hele døgnet.

Den vil få et godt liv hos oss. I fjor fikk vi hele fire unger på vel fire uker og vi har nå fem unger vi skal fostre frem.

Selen Knut er pappa til alle og har nå fått sin egen koloni. Selanlegget i Atlanterhavsparken, er Europas største i sitt slag, og har nå 12 seler.

Fordelt på over 6000 kvm har de likevel god plass, godt integrert i den eksisterende naturen og med utsikt rett mot storhavet. Vi har stort fokus på at de skal leve i så naturlige omgivelser som mulig og at det skal være på dyrenes premisser.

Andre aktuelle saker