Om Atlanterhavsparken

Siden 1998 har Stiftelsen Atlanterhavsparken vært et av Nord Europa største og mest unike saltvannsakvarier. I 2021 etablerte vi i tillegg Norges første vitensenter med marin profil. Et besøk hos oss gir små og store en ekte, engasjerende og lærerik opplevelse gjennom deltakelse, undring og interaktive aktiviteter. Kom tett på livet under havet i vårt spektakulære utstillingsvindu for Norskekysten og Atlanterhavet.

Stor akvariumtank med fisk og barn som ser på.

Langs norskekysten

Akvariet er en arkitektonisk perle, plassert midt i den spektakulære naturen på Tueneset, 3 km fra Ålesund bysentrum. Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan en her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er.  Vi formidler hver dag ekte opplevelser i ekte omgivelser til våre årlig mer enn 140 000 besøkende.

Vi har som mål at ditt besøk hos Atlanterhavsparken skal være mest mulig ekte, spennende, engasjerende og lærerikt. Velkommen til oss!

Formål

Vårt formål som stiftelse er: "Å drive offentlig akvarium med naturlig tilhørende fasiliteter i Ålesund, for å formidle kunnskap om - og å skape interesse, for livet i havet. Samt illustrere sammenhengen mellom ressurser i havet og marint basert verdiskaping, og sammen med andre institusjoner drive forsking tilknyttet livet i havet".

Mål og visjon

Vi skal være et norsk akvarium, der vi rendyrker den norske undervannsnaturen. Vi skal være Europas beste og mest særpregede opplevelsessenter knyttet til livet i havet og marine aktiviteter.

Sort by date

Siste nyheter

Alle vi som jobber på Atlanterhavsparken