Atlanterhavsparken Ålesund - Det Norske Akvariet

Norges marine utstillingsvindu

Atlanterhavsparken Ålesund - Det Norske Akvariet

Siden 1998 har Stiftelsen Atlanterhavsparken, vært et av Nord Europa største og mest unike akvarier. Som det Norske Akvariet er vi et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet.

Akvariet er en arkitektonisk perle, plassert midt i den spektakulære naturen på Tueneset, 3 km fra Ålesund bysentrum.

Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan du her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er.  Vi formidler hver dag ekte opplevelser i ekte omgivelser til våre årlig mer enn 140.000 besøkende. 

Vårt formål som stiftelse er: "Å drive offentlig akvarium med naturlig tilhørende fasiliteter i Ålesund, for å formidle kunnskap om - og å skape interesse, for livet i havet. Samt illustrere sammenhengen mellom ressurser i havet og marint basert verdiskaping, og sammen med andre institusjoner drive forsking tilknyttet livet i havet".

Naturen er ekte, vann pumpes inn direkte fra sjøen, fisken er av lokal opprinnelse og alle planter og organismer er naturlige. Vi ønsker deg et spennende, engasjerende og informativt besøk!

Velkommen til oss!


I 2014 mottok Atlanterhavsparken Byggeskikkprisen og Olav Høydals Minnepris, for sin gode arkitektoniske tilpasning av bygninger og uteområde til eksisterende terreng, av Ålesund Kommune.

Arkitekt er Torstein Lervik.

I 2013 og 2015 ble vi kåret til Nordens Beste Akvarium av www.barnsemester.se

I 2016 mottok vi Møre og Romsdal Reiseliv sin Reiselivspris.

I 2019 ble vi utnevnt av Kunnskapsdepartementet til å bli Norges første Marine Vitensenter. Det ser vi frem til å få realisere og planleggingen er i full gang.

No items found.

Andre nyheter