Atlanterhavsparken og Tekna inviterer til en spennende dag med teknologi

I 2024 fyller fagforening Tekna 150 år, og feirer dette med å gi alle landets vitensentre 150.000 kroner for at flere skoleelever skal få besøke sitt lokale senter. For Atlanterhavsparken betyr dette at vi med stor glede kan invitere alle 5.-7.trinn til en lærerik dag fylt med teknologi.

Atlanterhavsparken og Tekna inviterer til en spennende dag med teknologi

Tekna er en fagforening for dem med mastergrad i teknologi og naturvitenskap, og et viktig samfunnsoppdrag for Tekna er å bidra til økt rekruttering til realfagene. Fagforeningen Tekna ble stiftet i 1874 og i forbindelse med 150 års-jubileet ønsker foreningen å bidra til aktiviteter som kan oppfordre og motivere til realfagsinteresse hos barn og unge. At dette måtte bety et utvidet samarbeid med vitensentrene var et enkelt valg. Tekna har allerede i mange år hatt et godt og tett samarbeid med vitensentrene.

– Vi håper gaven vil føre til at enda flere barn og unge blir glad i realfagene. Vitensentrene er et viktig supplement til realfagsundervisningen i skolen, og bidrar på en super måte til å vekke interesse og engasjement ved å lære barn å eksperimentere selv. Forskning viser at praktiske øvelser og kunnskap om hvordan fagene brukes, er viktige faktorer for å trigge motivasjon hos barn og unge, sier president Elisabet Haugsbø i Tekna.

Det er i dag stor mangel på kompetanse innen teknologi og naturvitenskap ute på arbeidsplassene og vi er helt avhengig av at flere barn og unge velger realfaglige utdanninger framover for å løse mange av utfordringene vi står overfor, blant annet for å møte klimaendringene og innen digitalisering.

Her på Atlanterhavsparken får skoleklasser på 5.-7.trinn et gratistilbud om følgende læringsopplegg innen teknologi: LydLab og Super:bit

Les mer om læringspakkene eller book en ledig dato HER.

Har du noen spørsmål? Kontakt gjerne vitensenterformidleren vår Mina Bratvold på mina@atlanterhavsparken.no

No items found.