Hils på våre to nye steinkobber 🦭

9stk steinkobb er blitt til 11, og ventetiden er endelig over!

Hils på våre to nye steinkobber 🦭

Natt til tirsdag 13.juni og tidlig på morgenkvisten idag 22.juni ble de to selbabyene våre født her i selbukta. Mødrene Sylle og Sofie gjør en nydelig jobb med å gi babyene masse omsorg og gjøre de trygg på omgivelsene. Vi vet enda ikke noe om hvilket kjønn de er da vi foreløpig gir de tid til å bli godt kjent og trygge på hverandre. Sylle, som fødte forrige uke, kom til fôring første gang etter fødselen for noen dager siden, så det vil bli lettere å få et nærmere blikk på også den lille nå de neste dagene. Sylle sin lille krabat virker som en veldig nysgjerrig og modig sel da den allerede oppsøker de andre selene titt og ofte.

Steinkobber føder (eller kaster som det også heter) i juni etter å ha gått gravid i 11 måneder. De små veier da en plass mellom 8-12kg, og blir godt passet på av moren rundt én måned før hun er klar for ny parring igjen i slutten av juli. I denne tiden er det viktig at de får i seg mye melk fra moren, da steinkobb har en kroppstemperatur på 37,5 grader og er avhengig av mye fett på kroppen på vinteren. Morsmelken er derfor veldig fettrik og inneholder hele 45% fett. De føder som oftest på strender eller svaberg, men siden de kan svømme fra det sekundet de blir født, kan de også bli født i sjøen hvis det er nødvendig.

Det blir en utrolig fin og spennende tid vi har i møte når vi skal få bli kjent med de nye medlemmene av gjengen vår. Vi gleder oss! 🤩

No items found.