Tre millioner kroner til Vitensenteret

Atlanterhavsparken Vitensenter får tre millioner kroner av regjeringa.

Tre millioner kroner til Vitensenteret

Regjeringen gir tre millioner kroner til Atlanterhavsparken Vitensenter. Den gledelige tildelingen ble overrakt direktør Tore Erik Standal og Vitensenterleder Heidi Bostad Roaldsand av Harry Valderhaug (Krf) Helge Orten (H) og Lena Landsverk Sande (V).

Det marine vitensenteret skal åpne 1 september, ett utvidet klasserom for hele regionen og en arena for publikum som opplevelses- og læringssenter. Vi ønsker at utdanningssektoren i regionen skal komme til oss, sier daglig leder av vitensenteret Heidi Bostad Roaldsand, men vet også at stram økonomi kan spille inn.

Mange har mer enn en times reisevei for å komme hit, derfor vil vi gå i dialog med kommuner, fylket og sentrale aktører i næringslivet for å få på plass ordninger for transport.

Vi vet at ungdommer skal ut i jobb som ikke er funnet opp enda, det handler om innovasjon og nye yrker. Vitensenteret vil samarbeide med næringslivet for å forvalte dette, det kan være gjennom konferanser eller seminarer.

Barnehagelærerne og lærerne i regionen vår skal få oppleve oss som ressurssenter for livet i havet, og vi kommer til å invitere til workshops, kurs og samskaping knyttet til læreplanene.

Det viktige for oss er å nå ut med kunnskap og forståelse for havet som ressurs og livsgrunnlag. Sammen med barn og unge skal vi arbeide for å ta vare på havet.

Vi er stolte av å ha blitt sett og hørt langt inn i regjeringskorridorene. Dette er en stor anerkjennelse for oss, og for arbeidet vi har lagt ned på Atlanterhavsparken over år. Nå gleder vi oss til å starte planlegging av alle besøkende vi skal få fra høsten av.

No items found.