Høstferie i Ålesund – dette bør du få med deg

Klar for høstferie i byen som flere ganger er kåret til landets vakreste? Her er noen gode tips for overnatting, shopping og kule opplevelser for hele familien i Bybadet og i Nordens beste akvarium.

Høstferie i Ålesund – dette bør du få med deg

Atlanterhavsparken
- Ålesund - en fantastisk og lærerik opplevelse for hele familien

Scandic Parken Hotel
med fylkets beste frokost og overnatting midt i sentrum

Bybadet Ålesund
- gøy for store og små med bølgebasseng, stupetårn, sklier og mye

Atlanterhavsparken:
Derfor drar denne familien hit år etter år

Atlanterhavsparken er en familie favoritt hvor både barn og voksne kan oppleve og lære om det unike og mangfoldige livet under overflaten langs den norske kysten. To ganger er Atlanterhavsparken kåret til Nordens beste akvarium av den svenske familiesiden barnsemester.se. som plukker ut de beste av de beste innen reiser og opplevelser for barnefamilier.


Barnas favoritt

Stedet barna liker aller best er aktivitetsrommet. Her er det både en innendørs brygge over krabbebassenget og et kontaktbasseng hvor du virkelig kommer tett på mangerare sjødyr. Her kan du holde en sjøpølse eller ta på en bløt sjøstjerne, ei piggete kråkebolle eller se nærmere på et skjell. På brygga ligger agnet klart så det er bare å sette i gang med krabbefiske.


Norges første Maritime Vitensenter med tre utstillinger

En annen ting som barna er kjempebegeistret for i Atlanterhavsparken er det nye, flotte Vitensenteret, som åpnet 1. september i fjor. I 2019 utnevnte Kunnskapsdepartementet Atlanterhavsparken til å bli Norges første Marine Vitensenter, som for tiden har tre utstillinger; Å leve i havet, Havnasjonen og Havforskning.


Populære otere, pingviner og seler

Pappa Espen sine favoritter er de tre livlige og sjarmerende oterne Nusse, Muffe og Pia. De er sosiale, lager masse lyder, elsker besøk har hver sin utrolige livshistorie. Du kan se og lese mer om de utrolige historiene til Nusse, Muffe og Pia her.


Se programmet for høstferien i Atlanterhavsparken og bestill billett  

Bybadet:
Badeglede for hele familien i Ålesund sentrum!

Velkommen inn i Ålesunds nye og flotte badeland! Her finner du terapibad/familiebad, boblebad, barnebasseng, sklier, stupetårn, aktivitetsbasseng, treningsbasseng, kafé og deiligsydentemperatur. Vi har alt våre gjester kan ønske seg om man kommer ofte, eller bare på besøk. 


Bølgebassenget

Hver time slår bølgene mot bassengkanten og innbyr til bademoro! Bølgebassenget har en dybde fra 0-1,8meter, og vannet holder behagelige temperatur. På det grunneste i bølgebassenget er det ulike fontener barna kan leke seg i. Helt i enden befinner det seg en liten klatrevegg, og et motstrømsbasseng.

Superfredag

Fredager på Bybadet er superfredager! Det er dempet belysning, og fra høyttalerne fylles hele Bybadet med kul musikk. Kun bassenglyset er på i aktivitetsbassenget og bølgebassenget. I cafeen har de ulike fredagstilbud til noe for hele familien, slik at dere fint kan leggemåltidet her.

Program for superfredag:

1530 og 1700:
Barneaktivitet, som skattejakt

1630 og 1800:
Ungdomsaktivitet som stupeshow, skliekonkurranse, stafetter og lignende.

Bybadet er lokalisertsentralt i Ålesund sentrum, like ved Byparken. Med Aksla parkering i umiddelbarnærhet er Bybadet tilrettelagt med gode parkeringsforhold. Du kan faktisk gå tørrskodd rett inn i badelandet!

Les mer om program for høstferien og aktiviteter

Scandic Parken Hotel:
Midt i hjertet av Ålesund med fylkes beste frokost

Ta med familien på overnatting og opplevelser i Ålesund - og bo midt i byen. Med 1 minutts gange til både Byparken, Bybadet og Ålesund Storsenter har hotellet perfektbeliggenhet når man skal oppdage byen.


Nyrenoverte rom i de øverste etasjene byr på en god natts søvn før du tar heisen ned til fylkets bestefrokost 2022. I samme etasje finnes treningsrom, cafe på dagtid, og lobbybar på kvelden. I toppetasjen ligger velrenomerte Polarbjørn restaurant med panoramautsikt og helt ny meny, også for barna. Her er det lagt til rette for skikkelig kvalitetstid!

For bestilling, mer informasjon og priser, se her.


No items found.

Andre nyheter